Προβλέψεις για Championship 2016-17

Η φετινή Championship έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κάθε σεζόν είναι ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που πολλές ομάδες είναι ανταγωνιστικές για την απευθείας άνοδο ή για ένα καλό πλασάρισμα στα play off. Φέτος δύο προπονητές που έχουν κατακτήσει το Champions League, , οι Rafa Benitez και Roberto Di Matteo θεωρείται ότι θα μονομαχήσουν για τον τίτλο του πρωταθλητή της Championship καθοδηγώντας τις Newcastle και Aston Villa αντίστοιχα. Θα είναι όμως κούρσα για δύο;

Απευθείας άνοδος και play off

Newcastle και Aston Villa είναι τα πρώτα φαβορί. Οι «Ανθρακωρύχοι» κράτησαν τον Benitez, πούλησαν μεν τους Wijnaldum και Townsend αλλά με τα χρήματα αυτά έκαναν πολλές καλές προσθήκες για το επίπεδο της κατηγορίας με αυτή του Diamé να ξεχωρίζει. Ομοίως και η «Χωριάτες» έφεραν τον Di Matteo που ξέρει από ανόδους (West Brom το 2010) και μετά λεφτά των νέων Κινέζων ιδιοκτητών έκαναν μεταγραφές όπως του σκόρερ McCormack.

Να μπoυν σφήνα στα δύο φαβορί απειλούν η Derby του Nigel Pearson και η Norwich που πέρυσι έπαιζε στην Premier League. Δυνατές ομάδες και οι δύο με έμπειρους προπονητές, με τον Pearson να πιστώνεται ένα μέρος της επιτυχίας της Leicester στην οποία θήτευσε πριν τον Ranieri και τον Neil να καλείται να επαναλάβει την επιτυχία της ανόδου του 2015.

Από εκεί και πέρα Brighton και Sheffield Wednesday που μπήκαν πέρυσι στα play off, διατήρησαν τους καλούς τους παίκτες και ενισχύθηκαν περισσότερο. Οι δύο ομάδες θεωρούνται φαβορί για την συμπλήρωση της 6αδας και δεν θα κάνει εντύπωση αν κάποια από αυτές κάνει την έκπληξη και βρεθεί του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία.

Την είσοδο στα play off θα παλέψουν η Wolves με τα κινέζικα λεφτά και η Birmingham του πολύ καλού προπονητή Gary Rowett.

Υποψήφιοι για υποβιβασμό

Οι Ipswich, Cardiff, QPR, Leeds, Brentford, δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα παραμονής αλλά δείχνει πολύ δύσκολο κάτι παραπάνω από την 9η θέση γι’ αυτές.

Οι Preston, Wigan και Bristol City λογικά θα αποφύγουν νωρίς τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την Nottingham αν το ιδιοκτησιακό ζήτημα λήξει εγκαίρως.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Barnsley που θεωρείται από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό ενώ η νεοφώτιστη Burton, αν και έχει προπονητή τον έμπειρο Nigel Clough, έχει υπερβολικά μικρό μπάτζετ για να κρατηθεί στην κατηγορία.

Η Rotherham την γλίτωσε πέρυσι, πολύ δύσκολο να το καταφέρει και φέτος ενώ η Fulham επίσης είναι πολύ αποδυναμωμένη και πολλά επίπεδα κάτω από την ομάδα που γνωρίζαμε στο πρόσφατο παρελθόν στην Premier.

Πολύ δύσκολα τα πράγματα φέτος και για την Blackburn η οποία άλλαξε και προπονητή και μια ντουζίνα παίχτες και πιθανόν να τις κοστίσει όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Reading του Jaap Stam.

Τέλος η Huddersfield αποτελεί ερωτηματικό και πολύ ιδιαίτερη περίπτωση καθώς έχει… γερμανοποιηθεί χάρη στον προπονητής της και πρώην βοηθό του Klopp, David Wagner, και στις πολλές μεταγραφές παικτών από το γερμανικό πρωτάθλημα. Είναι ικανή να πετύχει από μια σχετικά εύκολη παραμονή μέχρι το να είναι η πρώτη που θα υποβιβαστεί.

Σχολιάστε